Dak Wichangoen vinder Sol over Gudhjem 2018

Vindermenu

Forret: Kål-wrap med fritteret hvide asparges, frisk salat på kål og urter, urte-mayo og oste/citrongræs-sauce
Hovedret: braiseret svinenakke glaseret med kinesisk barbecue marinade, sæsongrønt og xo-sauce og fermenteret pølser på svinehjerte.

Dak Wichangoen fra den københavnske restaurant Kiin Kiin løb med sejren til Sol over Gudhjem 2018. Dak Wichangoen var oppe imod de danske superkokke Jesper Vollmer (RÅ), Kasper Tind Hasse (Falsled Kro) og René Mammen (Substans).

Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro vandt årets dessertkonkurrence, der blev afholdt tidligere på dagen.

Dak Wichangoens vindermenu bød på en forret bestående af en kål-wrap med fritteret hvide asparges, frisk salat på kål og urter, urte-mayo og oste/citrongræs-sauce. Hovedretten var braisseret svinenakke glaseret med kinesisk barbeque marinade, sæsongrønt og xo-sauce og fermenteret pølser på svinehjerte.

Hun modtager som vinder af konkurrencen en check på 50.000 kroner.

Kokkenes Kok
Tidligere på dagen blev også den ærefulde branchepris Kokkenes Kok uddelt; til en person eller institution, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fremme dansk gastronomi. Kokken Jakob Mielcke blev under sol og blå himmel hædret på scenen i Gudhjem, da han modtog sine kollegaer hædersbevisning.