Home Sol over Gudhjem 2021

Vinderen af Sol over Gudhjem 2021 er kåret

Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade løb med sejren, da Danmarks største kokkekonkurrence for professionelle kokke blev afviklet på Melstedgård uden for Gudhjem. 

Solen skinnede over Melstedgård på Bornholm, der i anledning af Covid19 udgjorde en mindre kulisse end vanligt, da Sol over Gudhjem i samarbejde med TV2 Bornholm blev afviklet lørdag 26. juni.

De fire deltagere: Den forsvarende vinder fra 2019, svenske Gabriel Hedlund (Gershøj Kro og Strandhotel), forsøgte at forsvare sin titel mod et stærkt felt af udfordrere. Kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Hotel Siemsens Gaard) og Andreas Tancula Møller (Restaurant Møntergade). 

Det var feltets yngste deltager 28-årige Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade i København, der endte med at gå sejerrigt ud af den venskabelig kokkekamp, hvor niveauet var tårnhøjt, og hvor stillingen bølgede frem og tilbage gennem dagen. Efter hovedretten lå Mathias Sejer Sørensen på en komfortabel førsteplads, men Andreas Tancula Møller leverede et mesterværk af en dessert, der løftede ham fra andenpladsen til en sikker plads på vinderpodiet. 

”Jeg har fulgt med i Sol over Gudhjem gennem årene. Jeg har set mine helte stå på scenen og altid selv drømt at stå der engang, så det er en fantastisk følelese at stå her i dag som vinder,” sagde Andreas Tancula Møller, der udover 40.000 kr. i præmie kan køre hjem i en Mercedes EQC 400 4MATIC elbil, som han får stillet til rådighed af P. Christensen i en måned.

Årets dommerpanel bestod af ingen ringere end Rasmus Munk, der til daglig er køkkenchef og ejer af Alchemist i København. Han var flankeret af Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro og kan bryste sig af at have vundet Sol over Gudhjems dessertkonkurrence hele to gange. Nicolai Nørregaard, der tidligere har vundet Sol over Gudhjem og er køkkenchef på Kadeau. Sidste mand i panelet var Jesper Koch, der til daglig styrer slagets gang på Steigenberger Alsik Hotel & Spa og er dommer i Masterchef Danmark, og har været dommer de seneste otte år.

Hvis du ønsker et interview med enten Andreas Tancula Møller eller Mikkel Marschall, eller hvis du bare har brug for yderligere oplysninger, så er du velkommen til at kontakte presse- og kommunikationsansvarlig hos Sol over Gudhjem, Kasper Foged på 31719015 eller kasper@sogk.dk

Pressebilleder af vinderen kan hentes her

Andreas Tancula Møller – vindermenu:

Hovedret:

Grillet ryg af sommerbuk fra AB Catering/ BC Catering/INCO. 

Bornholmercroissant – Kartoffel med brunet smør, rullet op som croissant. 

Lun salat af porre og skoleagurker med friske urter og ristet 

Sol over Gudhjem-Rugbrød fra Schulstad 

Sauce af juice på San Marzano tomater, legeret med æg, Unika 30 og brunet smør med ristet gær – smagt til med bornholmsk eddike. Juicet på Wilfa Juicemaster. 

Dessert:

Chokoladesouffle af mørk chokolade fra Cacao Barry og økologisk sukker fra Dansukker.

Sauce på grillet surdej, skovmærkeolie, friske jordbær og creme anglaise krydret med dessertkrydderi af kakaonibs-nougatine, dehydreret jordbær, tørret skovmærke og anisfrø – kværnet på CrushGrind-kværn. 

På siden: Isbar af mørk chokolade, med fyld af kefirsorbet, skovmærke cremeaux og rabarber fra Svaneke Grønt. 


Sol over Gudhjem bliver uden publikum i 2021  

Sol over Gudhjem 2021 flyttes til Melstedgård, hvor det i år afholdes som en messe for inviterede. Det bliver med andre ord ikke den store folkefest på havnen i Gudhjem, som det plejer at være, men i 2022 regner arrangørerne med at være tilbage til normale tilstande.

Den store havnefest, som mange forbinder med Sol over Gudhjem, var helt aflyst i 2020. 2021 bliver desværre heller ikke året, hvor den populære begivenhed er 100 procent tilbage som normalt, men der er trods alt lys for enden af gourmetteltet. De nye retningslinjer udstukket af myndighederne gør det nemlig muligt at afvikle en mindre udgave af Danmarks største kokkekonkurrence allerede i år.

Sol over Gudhjem 2021 afvikles 26. juni, men rykkes til Madkulturhuset Melstedgård lidt uden for Gudhjem. Årets arrangement bliver ikke en begivenhed, som offentligheden får adgang til. Sol over Gudhjem 2021 afholdes som en messe, hvor det er muligt at invitere op til 400 gæster fra branchen i den 4.000 kvadratmeter store have på Melstedgård.

Sol over Gudhjem bliver som tidligere år filmet og produceret af TV 2/Bornholm, hvilket giver alle muligheden for at følge årets Sol over Gudhjem hjemme i stuerne.

”Det var med stor sorg i hjertet, at vi måtte aflyse Sol over Gudhjem i 2020, men vi er taknemmelige for, at det igen er muligt at afvikle konkurrencen til trods for, at det bliver et lidt andet set-up, end det, vi havde satset på for bare en måned siden. Men vi glæder os til igen at kunne byde landets bedste kokke velkommen, og er sikre på, at dem, der har får mulighed for at være med, får en fantastisk oplevelse. Og så glæder vi os til, at vi i 2022 igen kan rykke arrangementet tilbage i sit rette element på havnen i Gudhjem, og invitere alle, der har lyst, til gourmet-folkefest” siger Mikkel Marschall.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger eller har et ønske om at få en udtalelse fra arrangørerne Mads eller Mikkel Marschall, så er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt:

Kasper Foged
Presse- og kommunikationsansvarlig
Mobil: 31719015
Mail: kasper@sogk.dk


Deltagerne er på plads til Sol over Gudhjem 2021

Efter et år, hvor Covid19 lagde Sol over Gudhjem ufrivilligt på køl, er det heldigvis igen muligt at afvikle konkurrencen. I 2021 flyttes Sol over Gudhjem dog helt ekstraordinært til Melstedgård, hvor konkurrencen afvikles som tv-produktion med et begrænset antal gæster.

Men Sol over Gudhjem bliver trods restriktioner igen i år et gastronomisk stjernemøde, hvor Danmarks bedste kokke skal kæmpe om hæder, ære, 40.000 kr. og en måned i luksuriøst selskab med en EQC 400 MATIC fra Mercedes-Benz og P.Christensen. Og i disse dage er årets deltagerfelt faldet helt på plads.   

Den forsvarende vinder fra 2019, svenske Gabriel Hedlund (Gershøj Kro og Strandhotel), skal med potter og pander forsøge at forsvare sin titel mod et stærkt felt af udfordrere. Kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Hotel Siemens Gaard) og Andreas Tancula Møller (Møntergade) står efter eget udsagn klar til at gøre deres bedste for at fravriste den forsvarende mester titlen, når Sol over Gudhjem afvikles lørdag den 26. juni 2021.

Først på selve dagen afsløres årets ’Mystery Box’ med ingredienser til hovedretten, men allerede i denne uge kunne Sol over Gudhjem afsløre, hvilke ingredienser deltagerne får med i kurven til desserten. I år skal de fire kokke arbejde med økologisk sukker fra Dansukker, bornholmske jordbær og rabarber fra Plantagen, valgfri chokolade fra Cacao Barry og Unika 30 – kefirfermenteret fløde fra Arla Unika. Derudover skal deltagerne benytte en ismaskine fra Wilfa og selv ud og plukke, tørre og eksperimentere med at lave deres eget dessertkrydderi til en kværn fra Crush Grind.  

”Efter aflysningen af Sol over Gudhjem i 2020 glæder vi os ekstra meget til igen at byde deltagere, dommere og tv-seere i hele landet velkommen til den 12. udgave af Sol over Gudhjem. Sol over Gudhjem handler om at sætte fokus på kvalitetsråvarer fra lokale producenter fra hele landet og på Bornholm som gastronomisk knudepunkt. Ved at tiltrække stjernekokke i både deltagerfelt og i dommerpanel år efter år slår Sol over Gudhjem en tyk streg under, at når det handler om gastronomi, så er Bornholm en rejse værd. Og så glæder vi os til, at kunne vende tilbage til havnen i Gudhjem i 2022, hvor Sol over Gudhjem igen skal være den gastronomiske folkefest, som mange ser frem til hvert år,” siger arrangør Mikkel Marschall.

For flere informationer kontakt:
Presse- og kommunikationsansvarlig
Kasper Foged
T: +45 31719015
M: kasper@sogk.dk


Om Sol over Gudhjem:
Sol over Gudhjem er landets største kokkekonkurrence, der normalt samler mange tusind tilskuere på havnen i Gudhjem. På ene dag om året forvandles havnen til et madmarked, der tiltrækker folk fra nær og fjern for at overvære topkokke i aktion i kokkekonkurrencen, dessertkonkurrencen (aflyst i 2021) og produktprisen. Konkurrencen er blevet en institution ikke bare på Bornholm, men i hele det gastronomiske Danmark. Og igen i år kan hele landet følge den hæsblæsende firkamp bag komfuret, når arrangementet i samarbejde med TV 2 Bornholm bliver vist på TV 2 Fri den 26. juni 2021.


Hovedsponsorer