Home

Kokkenes Kok

Kokkenes Kok

En gang årligt uddeler Fonden Dansk Gastronomi en hæderspris – Kokkenes Kok – til den person eller institution, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fremme dansk gastronomi. Prisen offentliggøres til Sol over Gudhjem.

Mikkel Maarbjerg blev kåret som Kokkenes Kok 2016.

“Dette års modtager er kok og kogemand. Han har arbejdet på adskillige Michelin-restauranter i Danmark og i udlandet og regnes af fagfolk som en af de absolut dygtigste herhjemme. Han er håndværker til fingerspidserne, fagligt nysgerrig og opfindsom og tillige en fremragende vært og et behageligt menneske. En gentleman-kok med stor personlig integritet”, lyder juryens begrundelse for valget af Mikkel Maarbjerg.

Mikkel Maarbjerg

Mikkel Maarbjerg

I 2002 åbnede Mikkel Maarbjerg restauranten Ensemble sammen med makkeren Jens Vestergaard. Her blev de efter blot tre år belønnet med to Michelin-stjerner, som den eneste danske restaurant på det tidspunkt.

Siden har Mikkel Maarbjerg engageret sig i velgørenhedsarbejde samt rådgivning om mad og gastronomi.

Vindere af Kokkenes Kok:

  • 2016: Mikkel Maarbjerg
  • 2015: Per Thøstesen, Bistro Boheme
  • 2014: Torsten Vildgaard, Restaurant Studio
  • 2013: Claus Christensen, Restaurant Gammel Mønt
  • 2012: Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Konsulent
  • 2011: Rasmus Kofoed, Geranium
  • 2010: Restaurant Noma v/ Claus Meyer og René Redzepi
  • 2009: Bo Jacobsen, Restaurationen
  • 2008: René Redzepi, Restaurant Noma
  • 2007: Francis Cardenau, UMAMI og Le Sommelier
  • 2006: Erwin Lauterbach, Restaurant Saison
  • 2005: Michel Michaud, Ruths Hotel
  • 2004: Søren Gericke, Restaurant Grisobasovitz
  • 2003: Lars Nielsen, Restaurant Kommandanten