Home Marschall-brødrene starter kokkekonkurrence for unge kokketalenter

Marschall-brødrene starter kokkekonkurrence for unge kokketalenter

Fredag den 3. juli 2020

Der findes konkurrencer for de etablerede kokke og køkkenchefer, der findes de helt fine elevkonkurrencer, men der mangler noget midt i mellem. Mikkel og Mads Marschall, der står bag landets største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem, starter derfor konkurrencen Rising Star. En kokkekonkurrence for unge danske kokke, der er på vej til at etablere sig i den danske kokkeelite.

Formålet med Sol over Gudhjems Rising Star er at give talentfulde kokke fra hele landet en mulighed for at konkurrere mod hinanden og vise sig frem for branchen, at udvikle talenterne til den danske kokkebranche, og synliggøre kokkefaget for den danske befolkning og promovere branchen som et muligt karrierevalg.

Konceptet er som man kender det i Sol over Gudhjem: Der skal dystes i lækre, lokaltproducerede danske råvarer. Mikkel og Mads Marschall vil trække på sit store netværk i branchen for at sikre sig, at de dommere, der skal bedømme de unge talenters madlavning, kommer fra den absolut øverste hylde. Den første dommer er på plads: vinder af Sol over Gudhjem 2019, Gabriel Hedlund.

Den første udgave af Rising Star finder sted i januar 2021, der laves som en TV-produceret kokkekonkurrence produceret af og vist på TV 2/Bornholm. Forhåbningen er, at Sol over Gudhjem Rising Star på sigt kan blive sendt på landsdækkende TV.

Mikkel Marschall, Sol over Gudhjem:

”Vi vil gerne gøre noget for alle de kokketalenter, der går rundt ude på restauranterne og ikke er med i de store konkurrencer som fx Bocuse d’Or og Sol over Gudhjem. Så jeg meget glad for, at vi kan lave vores nye Rising Star-konkurrence i et format, som minder om Sol over Gudhjem. Vi er i flere år blevet spurgt, om vi ikke kunne lave Sol over Gudhjem for danske kokketalenter. Det har ikke været muligt for os i det setup, der hedder Sol over Gudhjem. Men corona-pandemien har selvfølgelig skabt en ny situation, så da TV 2/Bornholm spurgte os igen, så sagde vi selvfølgelig ja. Det skal naturligvis afholdes på Bornholm og Madkulturhuset i Melsted er det optimale sted”.

Jan Jørgensen, adm. direktør, TV 2/Bornholm: ”Det er lige præcis nu, hvor restauranterne er genåbnet, at der skal satses på den næste generation, der skal føre den danske restaurantscene fremad. Derfor har TV 2/Bornholm præsenteret idéen for Mikkel og Mads Marschall. De har grebet idéen og vil nu trække på al deres ekspertise indenfor mad og events – og vi glæder os til at være med, så vi kan få de danske kokketalenter frem i rampelyset