Produktprisen 2023

I den spændende Produktpris var tre kandidater fra hver produktkategori tidligere gået videre til den endelige konkurrence på scenen i Gudhjem.

Produkt- og Innovationspriserne uddeles af Sol over Gudhjem i samarbejde med COOP Danmark.

I kategorien MAD vandt GRØD ApS og Hanegal med deres grøddeller.

I kategorien DRIKKE løb Doing Zero ApS med prisen for deres DoingZero Hazy Lazy.

I kategorien KONFEKTURE vandt Banana Cph med deres upcycled gulerodskage, som de laver i samarbejde med Frankly Juice.

Årets innovationspris gik til True Plant Mayo – Chili, der produceres af MannaFood.

I år var det Fary Lochan Destillery A/S, der vandt publikums hjerter med deres Fary Lochan Solbærlikør, og dermed kunne modtage Publikumsprisen, som uddeles i samarbejde med Coop Crowdfunding.

De 12 finalister til Produktprisen 2023 er fundet

Hele 90 spændende produkter fra hele landet blev reduceret til 12, som nu skal dyste om Produktprisen 2023 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation. Finalen bliver afholdt under kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem d. 24. juni 2023 på havnen i Gudhjem på Bornholm.

Efter en god, lang dag på Vesterbro, hvor dommerjuryen smagte sig gennem alle 90 indsendte produkter til Produktprisen 2023, stod resultatet klar. 12 imponerende produkter er kåret som finalister fordelt på fire kategorier: Mad, Konfekture, Drikke og Innovation.

Dommerjuryen består i år af Hanna Schaldemose, Francis Cardenau, Mikkel Maarbjerg, Mads Battefeld, Simon Olesen og Thomas Rode, der dagen igennem vurderede og gav konstruktiv feedback til alle indsendte produkter fra lokalefødevare-producenter i hele Danmark.

I kategorien MAD er Pizzabund Rossa (Il Fornaio), Grøddeller (GRØD ApS) og I Deer You (Troldgaarden ApS og Nordvildt) gået videre til finalen.

I kategorien DRIKKE er DoingZero Hazy Lazy (Doing Zero ApS), Anaperitivo (BITE) og Fary Lochan Solbærlikør (Fary Lochan Destilleri A/S) gået videre til finalen.

I kategorien KONFEKTURE er Ærøstang – Ananas-kokos (Hattesens Konfektfabrik), Upcycled gulerodskage (Banana Cph) og Dark Chocolate with Caramelized Malt  (Mikkeller og Michael Lentz Confectionery) gået videre til finalen.

I den sidste kategori INNOVATION valgte dommerne tre unikke produkter fra de øvrige kategorier som man vurderer skal hyldes for deres innovative tilgang og spændende potentiale. Dommerne udvalgte True Plant Mayo – Chili (MannaFood), Wbalance No1 (Wbalance ApS) og Coffee snack (Connecting Grounds ApS).

Når konkurrencen løber af stablen til sommer d. 24. juni 2023 på havnen i Gudhjem, får publikum lov til at stemme på deres favorit af de 12 finalist-produkter. Vinderen af afstemningen modtager Publikumsprisen, der uddeles i samarbejde med Coop Crowdfunding.

“Ligesom de forgangne år, ser vi en voksende tendens inden for up-cycling og plantebaserede produkter” siger Hanna Schaldemose fra Coop og fortsætter: “Desuden er en af de helt store trends fermentering, en metode til at frembringe mere komplekse smage – både på mad- og drikkevarekategorien. Vi ser også en masse nye spændende og nytænkende samarbejder, der skaber produkter, der ofte har både bæredygtighed og smag i tankerne under produktionen”.

Siden 2014 har Produktprisen hyldet og hjulpet iværksættere og nye produkter på vej. “Der findes rigtig mange gode produkter derude, men det ikke altid lige nemt at få den rette vejledning, så vi andre også får lov at få glæde af dem” siger Mads Marschall, direktør i Sol over Gudhjem og fortsætter: “vi ser nogle af de helt nye tendenser først. Der er selvfølgelig også nogle vildskud, men vi ser dem også komme tilbage med et endnu stærkere produkt. Det er vi stolte af at kunne hjælpe med at facilitere”.

Produktprisen afvikles og uddeles i samarbejde med Coop

Finalister til Produktprisen 2023:

MAD

Pizzabund Rossa (Il Fornaio)

Grøddeller (GRØD ApS)

I Deer You (Troldgaarden ApS)

DRIKKE​

DoingZero Hazy Lazy (Doing Zero ApS)

Anaperitivo (BITE)

Fary Lochan Solbærlikør (Fary Lochan Destilleri A/S)

KONFEKTURE​

Ærøstang – Ananas-kokos (Hattesens Konfektfabrik)

Upcycled gulerodskage (Banana Cph)

Dark Chocolate with Caramelized Malt (Mikkeller og Michael Lentz Confectionery)

INNOVATION​

True Plant Mayo – Chili (MannaFood)

Wbalance No1 (Wbalance ApS)

Coffee snack (Connecting Grounds ApS)Kontakt
produktpris@sogk.dk

FinalisterProduktpisen2023