9 lokale produkter er udvalgt til at dyste om Produktprisen 2018



9 lokale produkter er udvalgt til at dyste om Produktprisen 2018, der er et samarbejde mellem kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem og Coop. Produkter, som med en god historie, en særlig råvare og unik oprindelse kan give forbrugerne nye og spændende smagsoplevelser. 

Med Produktprisen vil Coop og landets største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem, der hver sommer afholdes på Bornholm, hylde danske produkter, der fortjener at komme frem i lyset og ud på hylderne i landets butikker. Formålet er at påskønne innovative løsninger i udviklingen af lokale produkter inden for mad, drikke og konfekture og være med til at synliggøre gode eksempler på, hvordan innovation og nytænkning kan betyde alverden for et lokalt produkt.

Et ekspertpanel bestående af blandt andre topkokkene Thomas Rode, Francis Cardenau og Mikkel Maarbjerg samt kogebogsforfatter Trine Hahnemann har smagt og testet hele 79 indsendte produkter – og nu er i alt 9 finalister udvalgt (3 produkter i hver af kategorierne mad, drikke og konfekture).

Finaledeltagerne skal nu en tur til Gudhjem på Bornholm. Finalerunden foregår nemlig som led i den officielle afholdelse af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem på Bornholm den 23. juni 2018.

MAD
Syltede umodne havtorn fra Høstet
Bacon fra Folkets Madhus
Lihmskov Extra 24 mdr. fra Grand Fromage

DRIKKE
Red Hemp fra Møllerup Brands
Swizzle, New Nordic fra Læsk
Likørsnaps: Samsø Valnød Fadlagret fra Samsø Bær

KONFEKTURE
Æblegranulat fra Vesterhavsmost
Voksen pålægschokolade med stjerne anis, lakridsrod og havsalt fra Svenningsen Chocolatier
Lakrids Limbo fra Lille Isfabrik