Home

Rising Star 2023: Vindermenu

RebeccaHovedret

Rebeccas Rising Star-hovedret

Mayonnaise: Hasselnødde emulsion 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
36 g  æggehvider Sæt alle ingredienserne i en bøtte, emulgere med olien. Sæt massen i en sprøjtepose. brug evt oven på jordskokkerne. 
smag til  salt 
1 tsk  sennep
1 spsk sherry eddike 
150 gr (ca.) nøddeolie 

Garniture: rå elementer 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
Marinering  æblesaft, sukker, eddike og olie  Mix alle ingredienser 
4 stk  æbler Tynde skiver æbler, let knuste hasselnødder

Rå jordskokke blade, skære på mandolin og udstikke derefter. 

Ca. 80  hasselnødder 
rå jordskokker 
Kørvel Disse ingredienser er med til at give udtryk, smag og farve ordnes på samme tid. 

evt. spray med verbena spray 

Hasselnødder halveres og bruges oven på jordskokkerne. 

Bronzefenikkel
Bling Blossom issalat
Citron microplane 
Violet bønne blomst

Hasselnødder fra piemonte 

Garniture: Jordskokke 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
Lille sjat olivenolie Jordskokker skæres lang over. Lidt olivenolie tilføres på panden. tilsæt jordskokkerne (skær overfladen rør panden) smør i tern, vin tilføres. Panden dækkes med urter. Grydelåg på. Mild varme.

Tages op af panden. dryp af. lav striber med hasselnødde emulsion, hen over jordskokkerne. Pynt af med rå elementer, urter og blomster.  

250 gr  smør
12 stk.  Asparges jordskokker 
200 gr hvidvin kabinett 
Urter 

Sauce: Brunet smør blanquette  

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
1 stk. æggeblomme  Brunet smør og fond, koges op med bouquet garni. De øvrige ingredienser mixes sammen i et målebæger. Den varme lage hældes over bled med en stavblender. Smages til med salt, sukker, eddike og xanana. 

Sæt en gryde over vandbad til sifon. 

Kontrollere 2 x patroner 

Saucekande og ske x 2 

Kontrol konsistens af sc.  

1 stk. helt æg 
3 spsk.  creme fraiche 38%
150 g  fond 
150 g  brunet smør 
1 bundt bouquet garni
19 g  sherry eddike 
100 g  æblemost 
7 g  salt 

Protein lage 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
200 g  brunet smør  Bacon skæres i tern og ristes af. Tilføre BS og de øvrige ingredienser. 

Brug stor pande. Alt protein tilberedes på samme tid. 

Protein løftes over på en bakke rist. Efter kryder. 

bacon tern 
1 stk. stor fintsnittede løg 
krydderurter 
citronskal 

Fisk, Torsk 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
1 stk.  torsk Torsk klargøres. skæres i ønsket form. sæt i en dyb gastrobakke og tilføre proteinlagen. 

 

RebeccaDessert

Rebeccas Rising Star-dessert 

Mandelkage 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
100 g  smør  Smør smeltes og blandes med alle de øvrige ingredienser, til en ensartet masse. Kom dejen i en sprøjtepose. Spray formene med fedspray eller smør dem med fedt (smør, olie,…) fyld formene med dej og bag i en varm ovn på 180 grader, i 9 min. 

Pop kagerne. Når de er afkølet brænd overfladen med en gasbrænder. Smør med bornholmsk honning. Finish med kværnede tørret rugbrød og tørret appelsinskal. 

100 g  sukker 
100 g  æggehvider
40 g hvedemel 
1/2 stk. vaniljestang
2 g salt 
14 g  bagepulver

 

Gele 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
62g base Alle ingredienser blandes i en gryde. Kog op, støb i silikoneform. Pop fra formen når massen har sat sig. 
3g PVG
2g citras

 

Havtorn sorbet 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
50 g glukose Alle ingredienser mixes sammen til en homogen masse. Støb i ønsket form. 
50 g sirup
60 g havtornsaft (sød)
45 g æggehvider
45 g neutralolie 
2 blade galantine 

 

Passion sorbet  

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
50 g  glukose Alle ingredienser mixes sammen til en homogen masse. Støb i ønsket form. 
50 g  sirup 
60 g  passion 
45 g  æggehvider
45 g neutralolie
2 blade  galantine

 

Yoghurt parfait 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
45 g æggeblomme Æggeblommer og sukker piskes til hvid æggesnaps. Chokolade smeltes. 55 g fløde varmes og gelatine smeltes i. Vend de varme ingredienser sammen. 110 g fløde let piskes. Vend alee ingredienser sammen til en homogen masse. Støb. 
55 g sukker
55 g hvid chokolade 
2 blade husblas 
55 g fløde
1 nip salt 
110 g letpisket fløde 
110 g yogurt 

 

Rug havre kiks bund

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
45 g kiks Kiks knuses. Smør smeltes. Mix alle ingredienser sammen. Kiksemassen trykkes sammen. Frys. Udstik.
60 g smør
1 nip salt

 

Havtorn perler

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
4 blade husblas Udblød gelatine. Emulgere med havtornsaft. Put lagen i en flaske. Hæld lagen roligt ud fra flasken, direkte ned i kold olie. Sigt perlerne med kold vand i en sigte. 
100 g havtornsaft
300 g kold vindruekerneolie 

 

Yoghurt is 

Del 1:

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
1,5 L. Vand  Lav en sukkerlage med sukker, vand og glukose. Kog op. Tilsæt udvandet husblas. Sigte og afkøle. 
1 kg sukker 
250 g  glukose
8 blade husblas

 

Del 2:

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
2 L. yoghurt  Den afkølede masse  blandes sammen med yoghurt, citron og emulsifyinge paste. Stavblendes, sigt. Kør på ismaskine. 
400 g. citronsaft 
10 g. emulsifying paste 

 

Havtorncreme 

 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
260 g havtorncreme  Udblød gelatine. Brunetsmør smeltet og de øvrige ingredienser mixes sammen i en gryde. Varm massen med konstant omrøring indtil den slår bobler. Tilsæt gelatine. Overfør massen til en ren skål og sæt på køl. 
200 g  sukker 
200 g brunet smør
2 stk  vaniljestænger
693 g  æg 
3 blade galantine

 

Passionsirup 

 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
10 stk passionfrugter Stavblend alle ingredienser. Sigt og klar til brug. 
20 g sukker 
100 g mandarinsaft

 

Figenblade olie 

 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
300 g hakket figenblade De hakkede figenblade blendes med spinat og olie i en thermomixer. 10 minutter, 70 grader. 
200 g  spinat
1 l  vindruekerneolie

 

Grønt twill kage 

 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
170 g honning Alle ingredienser mixes sammen til en homogen masse. Smøres ud på tvil-formen. Bages ved 140 grader ca. 4 min. Tages ud af formen. Bages endnu en gang 2 min uden luft. 
170 g æggehvider
170 g mel
170 g  smør
100 g  sukker
1 tsk  spirulina pulver 

 

Krystalliseret hvid chokolade 

 

Mængde   Ingredienser Fremgangsmåde 
150  g  hvid chokolade Hak chokolade og hæld det i en skål. Opvarm vand og sukker i en gryde til 140 grader. Hæld sirup over i skålen i en tynd stråle imens der piskes. Pisk indtil chokoladen er krystalliseret. afkøl og pak i fryseren. 
150 g  vand
150 g  sukker