Home Rising Star

Rising Star

Rising Star Kokkekonkurrence for unge, talentfulde kokke

Der findes konkurrencer for de etablerede kokke og køkkenchefer, der findes de helt fine elevkonkurrencer, men der mangler noget midt i mellem. Sol over Gudhjems Rising Star er en kokkekonkurrence for de dygtige danske kokke, der er på vej til at etablere sig i den danske kokkeelite. Tanken med Sol over Gudhjems Rising Star er at give talentfulde kokke fra hele landet en mulighed for at konkurrere mod hinanden og vise sig frem for branchen.

Konceptet
Vi udvælger første år fire dygtige danske talenter. Konceptet er som man kender det i Sol over Gudhjem: Der skal dystes i lokalproducerede danske råvarer. Vi laver en kokkekonkurrence som i første omgang er en TV-produceret kokkekonkurrence til afholdelse i januar 2021. Kriterierne for de fire deltagere er, at de er udlærte kokke og på vej i en positiv udvikling.

Formålet med Sol over Gudhjems Rising Star er

  • At udvikle talenter til den danske hotel- og restaurationsbranche
  • At synliggøre kokkefaget for den danske befolkning og promovere branchen som et muligt karrierevalg
  • Lære talentfulde danske kokke at arbejde med danske kvalitetsprodukter
  • At vise den danske befolkning, hvilke gode danske produkter der findes i hele Danmark

Rising Star på TV
I det første år – januar 2021 – laves Rising Star som en TV-produceret kokkekonkurrence produceret af og vist på TV2/Bornholm. Forhåbningen er, at Sol over Gudhjem Rising Star på sigt kan blive sendt på landsdækkende TV.

Elitekokke som dommere
Vi vil have dygtige, erfarne kokke i dommerpanelet; kokke som deltagerne ser op til og som er højt respekteret i branchen. Den første dommer er på plads: vinder af Sol over Gudhjem 2019, Gabriel Hedlund.

Læs mere om konceptet her