Home Rising Star

Rising Star

Vinderen af Rising Star-titlen 2021 er kåret

Amanda Peldrup Grønning blev den første vinder af Sol over Gudhjems nye Rising Star-konkurrence, hvor unge kokketalenter dyster om en kontantpræmie på 20.000 kr. og en gastronomisk inspirationsrejse til Italien sponsoreret af Lavazza.

Melstedgård på Bornholm udgjorde en smuk kulisse, da Sol over Gudhjem i samarbejde med TV2 Bornholm tirsdag den 23. marts for første gang afviklede talentkonkurrencen Rising Star. Konkurrencen blev sendt på TV2s regioner den 27.-28. marts.

Amanda Peldrup Grønnings Rising Star 2021-vindermenu:

Hovedret

Stegt ribeye af ungokse fra Friland serveret med palmekål, kålskud og urtesmør med stegt lardo fra Dyrbar hertil blanquettesauce med Saaz Blonde fra Jacobsen.

Dessert

Karamel-/chokolademousse fra Cacao Barry med brunet smør, pisket Kefirfermenteret fløde fra Arla Unika. Kaffeis, lavet på Alteco bønner fra Lavazza. Lune berliner lavet på durummel fra Bornholms Valsemølle, og æg fra Frostegaard, efterfølgende rullet i crumble lavet på gran og økologisk sukker fra Dansukker, serveret med trøfler og syltede grankogler.

Hvis du ønsker et interview med enten Amanda Peldrup Grønning eller Mikkel Marschall, eller hvis du bare her brug for yderligere oplysninger, så er du velkommen til at kontakte presse-og kommunikationsansvarlig hos Sol over Gudhjem, Kasper Foged på 31719015 eller kasper@sogk.dk

Pressebilleder fra Rising Star kan hentes her

Læs mere i vores presse om Vinderen af Rising Star 2021 her

Hvis du ikke fik set udsendelsen eller ønsker et gensyn, så kan du se den her: Rising Star 2021


Vi rykker Rising Star 2021.

I samarbejde med TV 2/Bornholm har vi truffet en fælles beslutning om at rykke afviklingen af Rising Star med to måneder.Vi skal passe på hinanden i denne tid, og der er bedre muligheder for at afvikle et godt arrangement, når vi kommer længere frem på foråret. Deltagere, dommere og TV 2 Bornholm har alle tilkendegivet, at de stadig er med til den tid.TV 2 Bornholm sender derfor i stedet Rising Star den 27. og 28. marts klokken 20.00.Vi har gang i andre projekter, vi gerne vil fortælle mere om snart, så bliv hængende og følg med.Pas på jer selv og hinanden.

Mads og Mikkel Marschall


Jacobsen-øl og Bornholms Kildevand

Der bliver serveret Jacobsen-øl og Bornholms Kildevand til maden ved Rising Star 2021, når de fire dommere skal bedømme og vurdere deltagernes retter.

Læs mere her


Lavazza giver vinderen unik præmie

Udover vinderchecken på hele 20.000 kr. og titlen som årets Rising Star, er der også en gastronomisk inspirationstur til Torino på højkant

Læs mere her


Kentaur klæder deltagere og dommere på

Rising Star er stolte af at kunne præsentere Kentaur kokkejakker og forstykker til Rising Star.

Læs mere her


Køkkenpartner til Rising Star 2021

Rising Star er stolte af at kunne præsentere Electrolux Professional som køkkenpartner til Rising Star.

Læs mere her


Desserten og anretning

Desserten
Rising Star kan nu løfte sløret for, hvilke lækkerier de fire deltagere skal benytte sig af ved desserten. Der er linet op med nogle af de lækreste råvarer.

Anretning
Når de fire deltagere til Rising Star 2021 skal servere deres hovedretter og desserter, kan deltagerne vælge imellem et bredt udvalg af tallerkner fra Bent Brandt. Bestikket dommerne benytter, er fra Kay Bojesen, og skal der tilsmages lidt ekstra, så drejes der på Crush Grinds smukke salt og peberkværne.

Læs mere her


Dommerne til Sol over Gudhjems Rising Star 2021 er på plads

Vi har fået fire tidligere vindere af Sol over Gudhjem som dommere på Rising Star 2021. De fire dommere er, Nicolai Nørregaard, vinder af Sol over Gudhjem 2012, Morten Falk, vinder af Sol over Gudhjem 2015, Henrik Jyrk, vinder af Sol over Gudhjem 2016 & 2017 og Gabriel Hedlund, vinder af Sol over Gudhjem 2019. 

Deltagerne til Sol over Gudhjems Rising Star 2021 er fundet

JA TAK! Endelig kan spændingen udløses. Deltagerne til Rising Star, kokkekonkurrencen for unge danske talentfulde kokke, er fundet.

Der er tale om fire yderst talentfulde unge mennesker, der kommer fra flere steder af landet. De mangler blot det sidste skub for at etablere sig i den danske kokkeelite.Fælles for dem alle er, at de er ekstremt dygtige, og har bevidst at de kan begå sig i et køkken med fuld fart på, og kræver knivskarpe serveringer. Nu er det tid til at holde hovedet ekstra koldt, når de fire talenter skal i direkte duel på Bornholm i slutningen af marts 2021.

De fire deltagere til Rising Star 2021 er (fra venstre til højre):
Luca Alticozzi – Henne Kirkeby Kro, Kasper Klitten Byrsing – Restaurant Sletten, Amanda Peldrup Grønning – Dragsholm Slot, Eigil Bundsgaard Jensen – Hotel Frederiksminde

Foto: Henrik Freek

Deltagerne dyster ikke blot om titlen og æren. Til vinderen er der en check på 20.000 kr. og oven i hatten modtager vinderen af Rising Star også en gastronomisk inspirationstur til Torino, hvor der om hvert gadehjørne ligger en ny madoplevelse og venter. Den helt exceptionelle tur til Piemontes hovedstad doneres af kaffeproducenten Lavazza, der har haft hovedsæde i netop Torino siden virksomhedens begyndelse i 1895. Lavazza er også en af hovedsponsorerne til Rising Star.

Hos Lavazza værdsætter vi passion og innovation. Det afspejler sig blandt andet i vores løbende samarbejde med anerkendte kokke fra hele verden, hvor vi sammen udforsker nye måder at tænke gastronomi på. Et vigtigt element for dette er udvikling af de unge kokketalenter, og vi er derfor stolte over, at Lavazza nu også kan være med til at inspirere og støtte Danmarks næste generation af stjernekokke. Vinderen af Rising Star får en ekstraordinær oplevelse med Lavazza Gourmet Class i Torino, hvor man bliver introduceret til italienske smagsoplevelser i særklasse og får inspiration til at integrere ingredienser på nye måder. Vi håber på, at vinderen kan tage en masse inspiration med hjem” siger Peter Falk, administrerende direktør hos Lavazza Danmark.

Konceptet i Rising Star er som man kender det i Sol over Gudhjem: Der skal dystes i de allerbedste råvarer, og dommerne, der skal bedømme de unge talenters madlavning, kommer fra den absolut øverste hylde. Den første dommer er allerede på plads. Nemlig Gabriel Hedlund – vinder af Sol over Gudhjem 2019.

Hele Danmark kan følge de fire deltageres hæsblæsende kamp bag komfurerne, da Rising Star bliver produceret af TV2/Bornholm og vist efterfølgende på andre TV2 regioner.

Du kan hente billeder af deltagerne her


Hovedsponsor