Home Rising Star

Rising Star

Hans Kjellsson vinder Sol over Gudhjem – Rising Star 2022

I et umanerligt stærkt felt blev det 26-årige Hans Kjellsson fra Sushi Anaba i København, der løb med sejren, da Melstedgård på Bornholm lagde rammer til dette års udgave af Sol over Gudhjems talentkonkurrence for unge kokke, Rising Star.

De fire deltagere Marc Kaalund (Hotel og Restaurant Fru Larsen), Giovanna Fiore (Restaurant Syttende – Hotel Alsik), Magnus B. Carlsen (Alchemist) og Hans Kjellsson satte barren uhørt højt i år. Faktisk satte de den så højt, at der hele to gange i løbet af dagen blev sat rekord med de højeste karakterer i Sol over Gudhjems 13-årige historie.

Dagens (og historiens!) højeste karakter for en enkelt ret gik til Magnus Brandenburg Carlsen, der med sin dessertfortolkning af bornholmerklassikeren ”Sol over Gudhjem” tog pusten fra det garvede dommerpanel, som blot få retter forinden havde uddelt den på det tidspunkt højeste karakter nogensinde til Hans Kjellssons japansk inspirerede hovedret – ”Okonomiyaki på bornholmsk”.

I år var dommerbordet besat af Andreas Tancula Møller (Møntergade), Per Thøstesen (Bistro Boheme), Dak Wichangoen (Masterchef) og Nicolai Nørregaard (Kadeau).

Men på trods af imponerende indsatser fra både Magnus, Marc og Giovanna, så var det altså ikke nok til at slå Hans Kjellsson, der med sine retter og smukt afstemte japansk/bornholmske smage endte på imponerende 435 point og tog en sikker 1. plads.

Specielt hovedretten var virkelig fantastisk. Alle konsistenserne spillede, tilberedningerne, farverne, smagene. Det var spot on. Det er noget af det skarpeste jeg nogensinde har set i den her konkurrence – ikke kun Rising Star, men i hele Sol over Gudhjem-historien”, sagde Nicolai Nørregaard efter konkurrencen.

Med titlen som Rising Star 2022 følger både hæderen og en præmiecheck på 20.000 kr.

Stort tillykke, Hans.

Billeder kan hentes her

Du kan gense Rising Star 2021 her


Hans Kjellssons vindermenu:

Okonomiyaki på bornholmsk:

  • Kål i variation fyldt med bagt rødbede fra ORIGENAL, kombutang og ramsløg fra Dynddalen
  • Elle-røget blanquette på æg fra Frostegård og bornholmsk sennep, syrnet med Unika 4 (Ayran) fra Arla Unika
  • Krydret okonomiyakisauce med bornholmsk eddike og honning
  • Shiso-syltet daikon, snittet forårsløg og sprødt, friteret hvidløg

Dessert:

  • Tærte på Amy-mel fra Aurion, fyldt med yuzu og hvid Zephyr-chokolade fra Cacao Barry
  • Legeret is på saltede kirsebærblade og økologisk rørsukker fra Dansukker
  • Sorbet på æblemost fra Bornholms Mosteri
  • Bornholmersauce baseret på bornholmsk honning, Jacobsen Yakima IPA, æble og citrontimian og humle

Sol over Gudhjem Rising Star 2022: Deltagerne er fundet

For andet år i træk skal fire aspirerende stjernekokke dyste om Sol over Gudhjems talentpris og titlen som årets Rising Star.


Primo februar skinner solen igen over Gudhjem, og vi er glade for nu at kunne offentliggøre årets Rising Star-deltagere, der udover trofæet kan gå foråret i møde med en præmiecheck på 20.000 kr.

Deltagerne til Sol over Gudhjem Rising Star 2022 er: (fra venstre)
Marc Kaalund – Fru Larsen, Giovanna Fiore – Syttende, Hans Kjellsson – Sushi Anaba og Magnus Brandenburg Carlsen – Alchemist.

Foto: Henrik Freek

Om baggrunden for Rising Star udtaler, Direktør for Sol over Gudhjem, Mads Marschall:
”Det er vigtigt for os at være med til at sætte fokus på den enorme talentmasse, vi har på den danske gastronomiske scene. Vi finder det naturligt at være med til at inspirere og eksponere de unge kokke, og som årets deltagerniveau også vidner om, så kan det være det sidste lille skub, der skal til, før de for alvor kan etablere sig i den danske kokkeelite”


Og når vi nu er i gang med at tale om kokkeeliten, så kommer vi ikke udenom besætningen ved årets dommerbord. Igen i år er A-kæden kørt i stilling, når deltagernes retter skal bedømmes.

Dommerne til Sol over Gudhjem Rising Star 2022 er på plads.

(fra venstre)

Per Thøstesen – Bistro Boheme, Dak Wichangoen – Forhenværende Kiin Kiin, Nicolai Nørregaard – Kadeau, Andreas Tancula Møller – Møntergade


Konceptet er der ikke ændret på. Præcis som sidste år bliver der dystet på tid i disciplinerne hovedret og dessert, og der gives point ud fra kriterierne smag, udseende og etikette, ligesom at der tildeles bonuspoint for retternes bornholmske islæt.

Igen i år står TV2 Bornholm for tv-produktionen, som efterfølgende sendes på TV2’s kanaler, så hele Danmark kan følge med i kokkenes kamp om trofæet.

I aften, mandag, vil der være et begrænset udvalg af billeder. Fra onsdag aften er denne mappe fuldt opdateret.

Du kan hente billeder af deltagerne her

For yderligere information, kontakt:
Mads Marschall, Direktør, Sol over Gudhjem


info@sogk.dk, +45 21 61 42 23


Hovedsponsor