Home Rødspætter

Rødspætter

Rødspætter med tatarsauce, smørdampede grøntsager og nye kartofler

2 rødspætter
3 hvide asparges skrællet
3 grønne asparges
1 håndfuld ærter
2 forårsløg
10 aspargesbroccoli
Smør og olie
10 nye kartofler
2 stilke løvstikke

Tatar sauce
2 kogte æg
15 cornichoner
Purløg, persille, estragon og kørvel
3 spsk mayo
2 spsk creme fraiche 18 %

Kartoflerne skrabes og kommes i en gryde med 1/2 liter vand, 7 g salt og løvstikke. Koges i 6-8 minutter og trækker til de er færdige.

Alle grøntsagerne skæres i flotte stykker, men de skal ikke blandes sammen endnu.

Tatar sauce
Alle ingredienserne hakkes og kommes i en skål, hvor de vendes med mayonnaise og creme fraiche. Smages til med lidt salt, peber, citronsaft og evt lidt fiskesennep.

Grøntsagerne
Sæt en sauterpande over med en klat smør og kom hvide asparges og aspargesbroccoli i. Læg låg på, og lad dem få et par minutter. Tilsæt de grønne asparges, og et par skefulde kartoffelvand, og giv dem 2 minutter mere. Ærterne og forårsløg kommes ved til sidst, og låget tages af, så det kan glasere op i det sidste vand og smør. Smag til med salt og peber og evt lidt citronskal.   

Rødspætten renses for blod, vendes i rugmel og drysses med lidt salt.
En pande med olie og smør sættes over. Når smørret er bruset af, kommes rødspætterne på og steges ved jævn varme, så de bliver sprøde, men ikke brændte. Vend fisken, når den er gylden, og tilsæt lidt ekstra smør.

Tip: For at tjekke om fisken er færdig, kan man stikke en lille kniv i gennem på det tykke sted – der skal ikke være modstand.

Anret grøntsagerne med en masse friske urter og blomster.