Home Sol over Gudhjem 2022

Sol over Gudhjem 2022

Danmarks største kokkekonkurrence er tilbage på Gudhjem havn

Endelig skal der igen dystes i kokkekunst fra øverste hylde, når Sol over Gudhjem d. 25. juni slår dørene op til den 12. udgave af den prestigefyldte kokkekonkurrence.

Og det er ikke hvem som helst, der i år krydser klinger på havnen. I feltet af dommere og deltagere kan vi blandt andet se frem til at hilse på mere end én Bocuse d’Or-vinder, en Bocuse d’Or-dommer og adskillige Michelin-stjerner fra ind- og udland.

Deltagerne til Sol over Gudhjem 2022 er:

Andreas T. Møller

Andreas er forsvarende mester. Han vandt konkurrencen i 2021, da den uden publikum blev afholdt på Melstedgård. Til dagligt er han souschef på Restaurant Møntergade i København, og han var med sine 28 år feltets yngste, da han sidste år vandt over Mette Dahlgaard, Gabriel Hedlund og Mathias Sejer. Vi glæder os til at have ham på scenen igen.

Nick Curtin

Nick er den amerikanske køkkenchef på den et-stjernede Amager-restaurant ”Alouette”. Et kæmpe talent, der bl.a. har arbejdet sammen med Mads Refslund på ACME i New York, inden han kom til Danmark og endte med at åbne Alouette. Og tak for det. Der vil blive knoklet for fulde gardiner, når Nick Curtin går i konkurrencekøkkenet på havnen i Gudhjem.

Torsten Vildgaard

Torsten er et stærkt kort i årets konkurrence. Han har været både kreativ chef og manager på Noma og derimellem drev han Restaurant Studio, der hurtigt fik en Michelin-stjerne. Og så var Torsten deltager i den allerførste konkurrence i Gudhjem i 2009. En kæmpe chef, der bliver svær at slå. Vild, vildere, Vildgaard.

David Fischer

Østerbros pastakonge, kendt for sin legendariske ”Cacio e pepe”, har været i køkkenet hos Hurtigkarl og på La Pergola i Rom, byens eneste trestjernede restaurant. Til daglig driver han pastaværtshuset ”Hos Fischer” på Østerbro med ægte italiensk stemning og billardbord i kælderen. En rutineret herre der mestrer de fleste discipliner.

Vi kan altså se frem til fire vidt forskellige profiler, når der skal dystes i årets konkurrence, der i samarbejde med TV2 Bornholm også livetransmitteres på TV2’s kanaler. Sol over Gudhjem kan ligeledes ses på TV 2/Bornholms regionale kanal.

Og nu vi er ved profiler, så er det vist på plads at præsentere årets dommere.

Dommerne til Sol over Gudhjem 2022 er:

Rasmus Munk – Alchemist
Nicolai Nørregaard – Kadeau
Dak Wichangoen – tidligere Kiin Kiin
Kenneth Hansen – Svinkløv Badehotel

Dessertkonkurrencen byder velkommen til koryfæerne

I dessertteltet dystes der som noget nyt i år for første gang i par. Her er nogle af Skandinaviens helt store stjerner trukket i arbejdstøjet igen, og de mange tilskuere på havnen i Gudhjem kan roligt forvente sig noget helt særligt af dessertkonkurrencen i år.

Deltagerne i Dessertkonkurrencen 2022 er:

Hold 1: Mikkel Maarbjerg og Daniel Kruse

Hold 2: Bent Stiansen og Per Hallundbæk

Hold 3: Hans Beck Thomsen og Thomas Pasfall

Og hvad gør man så, når man skal bedømme kokke af den kaliber? Man indkalder bare endnu en A-kæde.

Til at bedømme deltagernes desserter, byder vi velkommen til:

Brian Mark Hansen, Per Thøstesen, Lisbeth Jacobsen og Morten Heiberg.

Dessertkonkurrencen skyder som altid smagsløjerne i gang på havnen i Gudhjem og i vanlig stil er der også smagsprøver på dele af desserterne til det altid engagerede publikum.

Der bliver med andre ord rigeligt at tage sig til på havnefronten i Gudhjem, hvor solen på magisk vis altid skinner ned på de dygtige kokke, det store madmarked og de 10.000 gæster, der normalt finder vej til landets største kokkekonkurrence.

TV2 Bornholm har lavet et lille indslag om kokkene, se mere her

Sæt kryds i kalenderen den 25 juni 2022

Sol over Gudhjem vender tilbage på havnen i Gudhjem.

Nyhed (28-02-2022)
Dessertkonkurrencen er tilbage og vi har ændret lidt i vores dessertkonkurrence som sammen med resten af Sol over Gudhjem setuppet er tilbage til sommer på Gudhjem Havn d. 25 juni. I år stiller man op i par, så der er to kokke i hvert af de tre køkkener. Som tidligere år bliver publikum også budt på smagsprøver fra de deltagende kokke. Så du kan komme på havnen og få noget af en smagsoplevelse.