Home Spareribs

Spareribs

4 sidder ribs (gris)

rib rub

sticky and sweet bbq sauce

Carolina gold bbq sauce

Til ovn eller gril:

1.     gid spareribsene godt ind i rib Ruben og lad marinere på køle i 6- 12 timer, skyld nu spareribsene godt under koldt vand. Så det overskydende salt vaskes væk.

2.    bag nu spareribsene ved 110 grader i en ovn pakket ind i sølv papir. I 4 -5 timer eller på en grill ud sølvpapir

3.     når spareribsene er møre fjernes sølvpapiret og spareribsene smøres godt ind i sticky and sweet bbq sauce og der skrues op for varmen og spareribsene karamelliseres det glæder også hvis man laver dem på grill

4.     Når spareribsene er møre fjernes sølvpapiret og spareribsene karamelliseres godt i oven eller på grillen. skære spareribsene skres ud og server med Carolina gold bbq sauce.

RIB RUB:

150 g salt
85 g sort peber (kværnet)
85 g gule senneps frø (kværnet)
75 g røget paprika
75 g brun sukker
65 g selleri frø ( kværnet)
50 g spidskommen (kværnet)
20 g muscatnød (pulver)

1.     bland det hele sammen og rib ruben er klar til brug.

Sticky and sweet bbq sauce:

165 g tomat ketchup
145 g tomat pure
80 g røget whisky eller god øl efter eget valg.
80 g æble cider eddike
20 g worcestershire sauce
15 g ahorn sirup
5 g salt
5 g selleri frø (kværnet)
2 g sort peber (kværnet)
0,5 g cayenne 

1.     bland det hele sammen og sticky and sweet bbq sauce er klar.

Carolina gold bbq sauce:

300 g Dijon sennep
150 g distilled eddike
150 g æble cider eddike 
60 g worcestershire sauce
8 g salt

0,5 g cayenne

1.     bland det hele sammen og Carolina gold bbq sauce.