Home Tatar af okse

Tatar af okse

Tatar af okse, syltede og rå svampe og creme på stegte svampe og timian

Opskrift er til 4 personer

Tatar:

400 gram oksemørbrad uden sener (hakket eller skåret i så fine tern som muligt)
Salt og peber
3 spsk. neutralolie
3 spsk. sherryeddike

Krydr kødet med salt og peber og sherryeddike. Tilsæt olien, rør godt rundt og lad tataren hvile i 30 minutter på køl. Smag den evt. til igen.

Syltede svampe:

200 gram blandede svampe, rensede og bunden skåret af.

Lage:

100 gram eddike
50 gram sukker
50 gram vand

Kog vand, sukker og eddike op. Hæld den kogende lage hen over svampene. Lad svampene trække kolde i lagen og brug dem herefter til at pynte ovenpå tataren. Svampene er bedst hvis de laves dagen før og får lov til at trække et døgn inden brug.

Svampeolie:

100 gram markchampignon eller blandede svampe
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket frisk timian.
lidt olie til stegning.
200 gram vindruekerneolie.

Rens og skær svampene groft. Steg dem godt af i en gryde med hvidløg og timian. Tilsæt den resterende olie og kog op.

Lad svampene trække kolde i olien og lad gerne svampeolien trække natten over i køleskabet. Den er nu klar til at bruge til svampemajonæsen.

Urtecreme:

1 æggehvide
2 spsk. hvidvinseddike
Salt og peber
1 dl. Urteolie
1 dl. Svampeolie

Kom æggehvide, eddike samt salt og peber i et højt glas/litermål. Blend det sammen med en stavblender. Tilsæt nu olien stille og roligt. Når cremen er færdig smages den til igen med salt og peber og evt. mere syre.

Urte olie:

100gram Persille
1 bd. timian
50gram spinat
150gram olie

Det hele blendes i en glasblender i ca. 10 minutter og sigtes gennem et net eller et kaffefilter.

Pynt:

Timian toppe
Tynde skiver af rå champignon
Friskkværnet sort peber